У США готують санкції: можуть "відрізати" КНДР від світової фінансової системи

Вівторок, 21 березня 2017, 15:29

Адміністрація президента США Дональда Трампа розглядає радикальні санкції, спрямовані на те, щоб "відрізати" Північну Корею від світової фінансової системи в рамках заходів боротьби з ядерною загрозою Пхеньяна.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на високопоставленого американського чиновника, знайомого з ситуацією.

За даними чиновника, санкції будуть частиною багатоетапного підходу до розширення економічного і дипломатичного тиску, особливо щодо китайських банків і фірм, які ведуть бізнес з Північною Кореєю. Крім того, йдеться про посилення оборони США та їхнiх союзників - Південної Кореї та Японії.

Джерело в адміністрації повідомило, що американські чиновники, в тому числі Рекс Тіллерсон, приватно попередили Китай про більш широкі "вторинні санкції", які будуть орієнтовані на банки та інші компанії, які працюють з КНДР, та більшість з яких - китайські.

Нещодавно держсекретар США Рекс Тіллерсон заявив, що настав час для нової політики щодо Північної Кореї, проте не надав ніяких подробиць.

Нагадаємо, Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) попередило, що виробничі потужності зі збагачення урану Північної Кореї збільшилися вдвічі за останні декілька років.

Раніше повідомлялося, що Північна Корея підтвердила здійснення 12 лютого успішного запуску нового типу балістичної ракети Pukguksong-2.

Згодом, 5 березня, Північна Корея запустила чотири балістичні ракети у бік Японського моря.

Як відомо, минулого року КНДР здійснила вісім спроб тестового запуску балістичних ракет середньої дальності, лише один запуск був успішним.

Через випробування ядерних і балістичних ракет Північна Корея перебуває під санкціями ООН з 2006 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: