Британський депутат намагався врятувати життя офіцеру, пораненому під парламентом

Фото
Середа, 22 березня 2017, 20:59

Заступник міністра закордонних справ Британії, депутат Тоббіас Еллвуд опинився на місці події під час нападу на поліцейських під будівлею парламенту у Лондоні і робив усе можливе, щоб врятувати життя пораненного поліцейського.

Про це повідомляє The Telegraph.

"Він намагався робити йому штучне дихання і стримувати кровотечу з численних ножових поранень, доки не приїхали медики" - повідомив співрозмовник видання, наближений до депутата.

 

Елвуд, у минулому військовий, залишався з пораненим поліцейським, доки не прибув рятувальний вертоліт. Після цього він допомагав медикам.

Пізніше депутата-консерватора, в якого були закривавлені руки, помітили за розмовою з поліцейськими.

Тоббіас Елвуд працює в МЗС з липня 2014 року. Він втратив брата під час теракту на Балі в жовтні 2002 року, коли загинули 202 людини, в тому числі 21 громадянин Британії.

Як стало відомо пізніше, поранений офіцер помер від ран.

Нагадаємо, у другій половині дня 22 березня стало відомо про постріли в районі Вестмінстерському мосту, біля парламенту Британії. 

За даними очевидців, напад біля парламенту почався на Вестмінстерському мосту, коли автомобіль спочатку врізався в парапет, зачепивши пішоходів, поїхав далі до парламенту, де врізався в огорожу.

Поліцейські застрелили чоловіка, який вискочив з автомобіля і напав на них з ножем. При цьому нападник поранив одного з офіцерів

Всього під час теракту загинули четверо людей, включаючи нападника, щонайменше 20 осіб отримали поранення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.