В Німеччині пояснили появу карти з "російським Кримом", її купили в США

П'ятниця, 31 березня 2017, 17:55

Німецький видавець підручників TELC gGmbH повідомив, що карта з "російським Кримом" для підручника з вивчення німецької мови була куплена на одному із сайтів зі стоковими фотографіями.

Таку інформацію німецька компанія надала на запит "Європейської правди".

"Ця карта була куплена на сайті зі стоковими фотографіями", - розповіли в прес-службі. На доказ своїх слів у прес-службі надали інформацію про агенцію, де було куплене дане фото. Його продавцем є стокова агенція Fotolia, ілюстрація за номером 100018747. За даними, опублікованими на сайті компанії Fotolia, вона розташована в США і є частиною групи Adobe. Авторами ілюстрацій є приватні особи, що використовують цей сервіс для продажу своїх робіт. 

Водночас у коментарі німецького видавництва немає вибачень або заяв щодо того, які дії вони планують вчинити для виправлення помилки. Натомість, там вдалися до специфічного коментаря щодо того, чому колір Криму співпав із кольором Росії – зауважили, що точно таким кольором зображені Італія, Чехія, Британія, Туркменістан тощо.

"Різні країни та регіони позначені одними й тими ж кольорами. Ми заявляємо, що не робимо жодних політичних заяв про належність цих регіонів та країн", - повідомило німецьке видавництво.

У заяві видавництва не уточнюється, до якої з названих держав, на їхню думку, належить Кримський півострів.

Нагадаємо, читачі, що мешкають у Німеччині, повідомили "Європейській правді", що у Німеччині організація, що діє за підтримки уряду, надрукувала підручник з вивчення німецької мови, в якому міститься зображення Криму як частини Росії.

Підручник було розроблено виробником тестів з вивчення мов TELC (The European Language Certificates), що, як сказано на його сайті, у своїй роботу керується цілями багатомовності, встановленими Радою Європи і Єврокомісією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: