Фійон вкотре відмовився зняти свою кандидатуру з президентських перегонів

Понеділок, 6 березня 2017, 10:41

Кандидат на посаду президента Франції від консерваторів Франсуа Фійон заявив, що не буде зніматися з виборів на тлі корупційного скандалу навколо нього.

Про це повідомляє Le Figaro.

"Сьогодні ніхто не може мені заборонити бути кандидатом, ніхто не має права примусити мене зняти свою кандидатуру. Це не означає, що я не готовий розмовляти, але це моє рішення", - заявив Фійон в неділю ввечері.

Відповідаючи на питання про можливу відмову від участі у кампанії, він відповів "ні", і пояснив: "зняття моєї кандидатури заведе у глухий кут мою політичну сім’ю".

"Мій проект, як і раніше підтримується більшістю виборців серед правих і центристів", - сказав він, посилаючись на "200 000 осіб", які прибули підтримати його на площу Трокадеро у Парижі в неділю.

За даними поліції, підтримати Фійона у центрі Парижа зібралися 45-50 тисяч людей.

Нагадаємо, 31 січня з'явилася інформація про те, що дружина кандидата в президенти Франції Франсуа Фійона і двоє його дітей отримали за роботу на держслужбі майже мільйон євро.

Прокуратура Франції розпочала розслідування, яке потім розширили і на його сина та доньку.

Фійон визнав, що було помилкою наймати на роботу дружину і дітей, і вибачився перед французами, але заявив, що не збирається знімати свою кандидатуру.

1 березня стало відомо, що Фійона викликають на допит у справі про найм дружини і дітей. Того ж дня він зробив заяву, що продовжуватиме кампанію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.