Україна підписала з німецьким банком програму кредитування малого бізнесу на 300 млн грн

Вівторок, 4 квітня 2017, 14:03

Акціонери і керівництво Німецько-українського фонду підписали нову програму кредитування малого і середнього бізнесу на суму 300 млн грн.

Про це повідомляє УНІАН.

Програму підписали заступник міністра фінансів України Юрій Буца, виконавчий директор фонду Олег Стринжа, директор Німецького банку розвитку KfW в Україні Лутц Хорн-Хааке.

За словами заступника керівника Німецько-українського фонду Валерія Майбороди, банками – партнерами фонду, через які здійснюватиметься програма кредитування, є "ПроКредит банк", "Укргазбанк", "Ощадбанк" і "Кредитвест банк".

"Основна наша цільова група – це малі й середні підприємства чисельністю до 250 осіб і максимальна сума кредиту – 250 тис. євро", – зазначив Майборода.

За його словами, в першому кварталі кредитний портфель Німецько-українського фонду зріс в 1,4 рази, а в другому кварталі фонд очікує зростання в 2,5 рази завдяки новій програмі.

Раніше повідомлялося, що Німецький державний банк розвитку KfW надасть Україні 300 млн гривень на підтримку фінансування малого та середнього бізнесу.

Німецько-український фонд (НУФ) є небанківською фінансовою установою, створеною в 1999 році. Учасниками фонду є Національний банк і Міністерство фінансів України, а також Німецький банк розвитку KfW.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: