Німеччина та Франція домовилися розробити новий винищувач

Четвер, 13 липня 2017, 16:06

Франція та Німеччина домовилися спільно розробити європейський винищувач для заміни існуючих флотів в рамках посилення співробітництва в галузі оборони та безпеки.

Домовленість була досягнута після зустрічі представників урядів двох країн у Парижі, повідомляє Reuters.

Обидві країни мають скласти дорожню карту для розробки нових літаків до середини 2018 року, зазначається в ухваленому документі.

ФРН та Франція також погодились створити договір про співпрацю для наступної моделі ударного вертольота  Tiger" і тактичних ракет "повітря-земля".

У документі також зазначається, що обидві країни погодились співпрацювати над створенням наземних систем, включаючи важкі танки та артилерію, і передбачається, що до 2019 року буде підписано контракт на проект Eurodrone з німецької сторони.

У Європі в даний час виробляються три типи винищувачів - Eurofighter Typhoon, французький Rafale і шведська Gripen - в той час як багато аналітиків з питань оборони вважають, що в майбутньому має бути лише один бойовий літак через бюджетний тиск та величезні витрати на розробку.

Як повідомлялося, Австрія хоче вийти з програми винищувачів Eurofighter і перейти до більш дешевого варіанту оренди літаків у інших країн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: