ЄС підтверджує, що асоціація не несе нових вимог до українських посвідчень водія

Середа, 19 липня 2017, 12:41

Угода про асоціацію з ЄС  та потреба виконання Україною її положень не несе змін щодо практики використання громадянами України посвідчень водія, в тому числі при короткотерміновому відвідуванні ЄС.

Про це "Європейській правді" заявили в Представництві ЄС в Україні у відповідь на запит, пов'язаний із роботою над статею "Права для ЄС: чи зобов'язує асоціація міняти посвідчення водія".

"Ми не бачимо ніяких змін у практиці щодо водійських посвідчень у зв’язку з набуттям чинності Угодою про асоціацію для туристів з України, які відвідують ЄС", - йдеться в коментарі Представництва Євросоюзу.

"Угода про асоціацію не міняє нічого  для громадян України стосовно посвідчень водія та короткострокових візитів до ЄС  для туризму чи бізнесу. Тобто, якщо хтось перебуває в ЄС  з українським посвідченням водія менше, ніж 6 місяців", - йдеться в коментарі.

Водночас представництво зауважує, що можливими є зміни для тих українських громадян, які перебувають в ЄС тривалий термін.

"Застосування директив ЄС, передбачених Угодою про асоціацію, може  спростити визнання посвідчень водія в країнах Євросоюзу, якщо громадяни України з чинними довготерміновими візами потребують цього", - підкреслено в коментарі.

Нагадаємо, що в українських медіа нещодавно масово з'явилася інформація про те, що з початку 2018 року до Євросоюзу не можна буде в'їжджати з українськими міжнародними посвідченнями водія.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: