Італію запідозрили у виплаті $5 млн торговцям людьми для стримування мігрантів

Понеділок, 28 серпня 2017, 12:19

Італію підозрюють у тому, що вона заплатила 5 мільйонів доларів лівійським торговцям живим товаром, щоб зупинити на місяць переправлення ними мігрантів через Середземне море.

Про це повідомляє The Times.

Така інформація надійшла від інформаційного агентства Middle East Eye, що посилається на лівійські джерела.

Як відзначає The Times, ці дані також збігаються із 86-відсотковим падінням кількості врятованих мігрантів, що відправляються з Лівії в цьому місяці, до майже 3000 осіб, у порівнянні з більш ніж 21 000 осіб за той же період минулого року.

В публікації Middle East Eye йдеться, що розвідувальні служби заплатили торговцям людьми 5 мільйонів доларів. Також згадано про зустріч в Сабраті, на заході від Триполі, між італійськими шпигунами та членами угруповання Анаса Даббаші, яке, як вважається, бере участь у торгівлі людьми.

Повідомляється, що глава групи Ахмед Даббаші нібито звернувся до італійців з проханням про ангар для його штаб-квартири в обмін на припинення торгівлі людьми.

У публікації зазначено, що торгівці людьми планують відновити бізнес через місяць, використовуючи вже дерев'яні човни замість надувних.

Публікація з'явилася до проведення ключової зустрічі у Парижі між лідерами ЄС та Африки щодо скорочення потоку мігрантів.

The Times повідомляє, що речниця італійських спецслужб відмовилася коментувати інформацію про виплату торговцям людьми 5 мільйонів доларів США.

Нагадаємо, сьогодні Франція приймає саміт чотирьох європейських і трьох африканських держав з питань міграції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.