"Ісламська держава" взяла на себе відповідальність за стрілянину в Лас-Вегасі

Понеділок, 2 жовтня 2017, 17:26

Терористичне угрупування "Ісламська держава" взяла на себе відповідальність за стрілянину в Лас-Вегасі, в результаті якої загинули 50 осіб.

Заяву розповсюдило близьке до ІДІЛ інформаційне агентство Amaq, повідомляє SITE Intelligence Group, яка займається моніторингом діяльності терористів.

У заяві йдеться про те, що злочинець "був одним із солдатів "Ісламської держави" і що він прийняв іслам кілька місяців тому".

Агентство не наводить жодних доказів, які б доводили зв’язок стрілка з Лас-Вегаса з ІДІЛ.

Американська поліція сьогодні повідомляла, що злочинець не був правопорушником і немає жодних ознак його зв’язків з терористом.

Нагадаємо, в Лас-Вегасі сьогодні вночі чоловік відкрив вогонь по відвідувачах кантрі-фестивалю. В результаті загинули 50 людей, більше 400 отримали поранення і травми в результаті паніки.

Злочинець перебував у номері готелю і казино Mandalay Bay на 32-му поверсі. Він вів стрілянину з вікна з автоматичної зброї. Злочинець загинув. Спочатку повідомлялося, що його застрелив спецназ, але пізніше стало відомо, що він застрелився сам.

Поліція вже назвала ім’я стрілка - ним виявився 64-річний Стівен Педдок, пенсіонер з Лас-Вегаса, який жив у передмісті. Мотиви злочину поки невідомі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: