Уряд створив раду з протидії випадкам шахрайства з фіндопомогою ЄС

Середа, 25 жовтня 2017, 12:16

Кабінет міністрів створив Міжвідомчу координаційну раду з питань протидії порушенням, які впливають на фінансові інтереси України і Європейського Союзу.

Відповідне рішення було затверджене на засідання уряду в середу.

Рада стежитиме за імплементацією Розділу VI Угоди про асоціацію з ЄС - "Фінансове співробітництво та положення щодо боротьби з шахрайством".

Вона має забезпечити виявлення та протидію фактам шахрайства із фінансовими ресурсами та послугами ЄС, наданими Україні на безоплатній та безповоротній основі відповідно до міжнародних договорів.

Рада, зокрема, забезпечуватиме комунікацію з Європейським управлінням з питань запобігання зловживанням та шахрайству (OLAF) та Єврокомісією у питаннях виконання Розділу VI.

Рада має подавати уряду пропозиції щодо вдосконалення механізму виявлення, розслідування і запобігання фактам шахрайства за допомогою ЄС.

Головою ради призначена віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе. Міністерство внутрішніх справ України виконуватиме роль контактного пункту для організації взаємодії з ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.