Росії не дозволять розгорнути свою "гібридну" миротворчу місію на Донбасі - Єлісєєв

П'ятниця, 1 грудня 2017, 10:25

Заступник глави адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв заявив, що на Донбасі буде розгорнута "класична" миротворча місія ООН, а не російська - "гібридна".

Про це Єлісєєв заявив в інтерв'ю "РБК-Україна".

"Зараз ми працюємо в тісній координації з нашими міжнародними партнерами. Важливо відзначити, що у нас є повна підтримка і спільне бачення цього процесу. Зокрема, наявність потужної підтримки підтвердили результати переговорів президента України в Брюсселі. Тобто майбутня миротворча місія повинна бути розміщена на всій окупованій території Донбасу, включаючи неконтрольовану ділянку російсько-українського державного кордону, і без участі агресора", - сказав він.

"Якщо говорити про змістовне наповнення, то бачення параметрів місії після детальних консультацій із нами було представлено російській стороні спецпосланцем США Куртом Волкером. Хоча, як ви знаєте з коментарів самого Курта, Росія намагається грати свою гру. Однак хотів би наголосити, що ця ініціатива буде реалізована тільки як класична місія, а не гібридна, яку безуспішно намагається продавити Росія", - зазначив Єлісєєв.

За його словами, Москва істерично боїться введення миротворчої операції на Донбас, оскільки це буде означати катастрофічну втрату Росією впливу на процеси в Україні.

Нагадаємо, в РФ заявляють, що повноцінна миротворча операція на окупованому Донбасі є неприйнятною з погляду Мінських угод, і наполягають, що миротворці ООН повинні базуватися лише на лінії розмежування на Донбасі для гарантування безпеки спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Окрім того, в Росії заявляють, що питання введення миротворців ООН треба погодити з бойовиками самопроголошених "Л/ДНР".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.