Євросоюз офіційно звинуватив Генпрокуратуру в підриві роботи НАБУ

Вівторок, 5 грудня 2017, 22:08

Європейська служба зовнішніх дій у вівторок ввечері поширила  заяву за підписом речниці Майї Косьянчич щодо ситуації у сфері боротьби з корупцією в Україні.

Документ опублікований на офіційному сайті ЄСЗД.

У цій заяві Євросоюз вперше чітко зайняв сторону НАБУ у конфлікті між українськими правоохоронними органами та поклав вину за загострення на Генеральну прокуратуру.

"Публічне розкриття Генеральною прокуратурою деталей розслідування фактів корупції суттєво послаблює можливості Національного антикорупційного бюро проводити ефективні розслідування,  а також підриває віру людей у можливість ефективної протидії корупції", - йдеться у заяві речниці ЄСЗД.

В Брюсселі нагадали, що боротьба з корупцією залишається "ключовим елементом розвитку відносин України та ЄС", і наголосили, що від ефективності антикорупційної компоненти залежить успіх всіх інших реформ.

В Євросоюзу закликали українську владу  "посилити свої зусилля для того, щоб забезпечити незалежність, операційну спроможність  та ефективність антикорупційних інституцій". "Роботу цих органів треба посилювати, на не підривати", - дорікнули в ЄСЗД.

Як повідомлялося, в п'ятницю посадовці ЄС чекатимуть на пояснення Києва щодо боротьби з корупцією в рамках Раді асоціації Україна-ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.