Хорватія підтримує євроатлантичний шлях України - міністр оборони

Вівторок, 16 січня 2018, 17:31

Хорватія підтримує Україну на шляху євроатлантичної інтеграції і готова допомогти у реформування українських Збройних сил.

Про це заявив міністр оборони Хорватії Дамір Крстичевич під час зустрічі з міністром оборони України Степаном Полтораком у Загребі, повідомляє Tportal.hr.

"Республіка Хорватія підтримує євроатлантичний шлях України та територіальну цілісність України і готова продовжувати підтримувати Україну у зміцненні та реформуванні оборонної та безпекової сфери, передаючи власний досвід", - заявив Крстичевич.

Дамір Крстичевич та Степан Полторак у Загребі 

У свою чергу Полторак зазначив, що Хорватія в минулому мала багато схожих проблем, з якими стикається Україна з 2014 року.

"Хорватський досвід у відновленні своєї територіальної цілісності, а також модернізація Збройних сил має велике значення для України", - сказав він.

Міністри обговорили розширення двостороннього співробітництва у сфері оборони, зокрема в галузі військово-технічного співробітництва, оборонної промисловості та підготовки і навчання.

Крім того, Крстичевич та Полторак обговорили стан глобальної та регіональної безпеки та відносини між Україною та НАТО.

"У сучасних безпекових умовах співпраця з Хорватією, як державою-членом Альянсу, країною, що подолала зовнішню агресію та відновила територіальну цілісність, є вкрай важливою для нашої країни", - зазначив Полторак після зустрічі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.