Українсько-польська комісія з історичних питань збереться впродовж місяця

Середа, 17 січня 2018, 15:17

Українсько-польська комісія з історичних питань на чолі з віце-прем’єр-міністрами двох країн Павлом Розенком і Пйотром Ґлінським збереться впродовж найближчого місяця.

Про це посол України у Польщі Андрій Дещиця повідомив у середу на брифінгу, повідомляє УНІАН.

"Зараз ми готуємо зустріч віце-прем'єр-міністра Розенка з віце-прем'єр-міністром Ґлінським, який відповідає безпосередньо за місця пам'яті, історичні місця в Україні і Польщі. Очікуємо, що ця зустріч відбудеться впродовж найближчого місяця. Я поки що не можу сказати конкретну дату, але ми опрацьовуємо таку зустріч в залежності від графіку роботи обох віце-прем'єрів", - сказав Дещиця.

Він наголосив на готовності обох країн поглибити співпрацю і зняти бар'єри, які існують між Україною і Польщею в питанні історичного минулого.

"Скоріш за все, що ця зустріч буде у Польщі, враховуючи послідовність візитів. Так як візит віце-прем'єра Ґлінського відбувся у жовтні, то так логічно мав би бути візит нашого віце-прем'єр-міністра до Польщі. Ми над тим працюємо", - підкреслив Дещиця.

Дещиця також заявив, Україна сподівається, що новий польський уряд буде реалізовувати політику, спрямовану на вирішення спірних питань між Києвом та Варшавою.

Як повідомлялось, для вирішення конфліктних історичних питань між Україною та Польщею президенти двох країн домовилися про підвищення рівня двосторонньої історичної комісії до рівня віце-прем’єрів.

Читайте також на сайті "ЄвроПравди": "Обіцянки на тлі могил: чим поступився Порошенко на зустрічі з президентом Польщі".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: