США не мають наміру створювати прикордонні сили в Сирії – Тіллерсон

Четвер, 18 січня 2018, 09:13

Держсекретар США Рекс Тіллерсон заявив, що США не мають наміру створювати прикордонні сили на сирійсько-турецькому кордоні.

Про це повідомляє Reuters.

Як відомо, Туреччина попередила про неминуче вторгнення в Сирію в районі Афрін після того, як Вашингтон заявив, що буде допомагати "Сирійським демократичним силам" на чолі з курдськими повстанцями у створенні нових 30-тисячних прикордонних сил.

У середу, 17 січня, Туреччина заявила, що не буде вагатися, щоб вжити заходів в районі Афрін та інших регіонів на кордоні в Сирії, поки США не відмовляться від своєї підтримки цих сил.

Тіллерсон заявив журналістам, він мав зустріч з міністром закордонних справ Туреччини у Ванкувері, щоб прояснити це питання.

"Вся ситуація була неправильно подана, неправильно описана. Деякі особи невірно виразилися. Ми не створюємо прикордонних сил безпеки", - сказав він.

Нагадаємо, американський військовий чиновник заявив, що міжнародна коаліція проти "Ісламської держави" створить 30-тисячний військовий контингент, куди увійдуть "Сирійські демократичні сили" (SDF - союз курдських та арабських повстанців), для захисту кордонів Сирії.

Після цього президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган пообіцяв знищити курдські прикордонні сили у Сирії, про створення яких заявили США.

Як відомо, Анкара вважає курдських повстанців у Сирії терористами, стверджуючи, що вони пов'язані з курдськими бойовиками, що воюють проти турецького уряду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.