Волкер: РФ не зробила "абсолютно нічого" для врегулювання ситуації на Донбасі

Понеділок, 29 січня 2018, 16:50

Спецпредставник США з питань України Курт Волкер заявив, що раніше він повідомив російській стороні думку Вашингтона про відсутність конструктивного внеску Росії у вирішення конфлікту на Донбасі.

Про це він повідомив під час телефонного брифінгу 29 січня, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Перша частина (переговорів із Росією - Ред.) полягала в тому, що я поінформував російську сторону про відчуття глибокої досади Вашингтона у зв'язку з тим, що Росія не зробила абсолютно нічого для завершення конфлікту й не вивела війська відтоді, як ми розпочали цей процес", - сказав Волкер.

За його словами, далі йшлося про питання, що потребують "негайної" роботи. Зокрема, Волкер згадав повернення російських офіцерів до Спільного центру з контролю та координації (СЦКК) на Донбасі з метою "сприяти комунікації" між Росією та Україною, стежити за дотриманням припинення вогню і фіксувати "інциденти".

Крім того, серед "практичних і технічних питань" Волкер назвав визначення статусу російських офіцерів на українській території.

Нагадаємо, минулої п'ятниці, 26 січня, помічник президента РФ Владислав Сурков і Курт Волкер провели зустріч у Дубаї.

Однак, як повідомило "Інтерфаксу" джерело, знайоме з перебігом переговорів, Сурков і Волкер не дійшли на зустрічі в Дубаї до єдиної позиції щодо закону про реінтеграцію Донбасу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.