"Звір зі сходу": до Європи прийшли аномальні морози і снігопади

фото
Понеділок, 26 лютого 2018, 12:11

На територію низки країн західної та південної  Європи із Сибіру прийшов холодний циклон, який приніс морози і сильні снігопади. Пік низьких температур очікується у вівторок і середу.

Про це повідомляє ВВС.

У Великій Британії на понеділок та вівторок оголосили жовтий рівень попередження у південній та східній Англії, а також Шотландії та Уельсі. Протягом найближчих днів очікується морозна погода від -10 до -15 градусів.

 Снігопад у Лондоні почався в неділю

На південному сході Англії в ніч на понеділок був обмежений рух потягів в якості запобіжного заходу. Синоптики попереджають, що сильні снігопади можуть привести до збоїв у роботі мобільного зв’язку, перебоїв подачі електрики і проблем із транспортом.

Метеорологи попередили, що в деяких регіонах британці відчують морозні температури, притаманні Норвегії або Ісландії. Британські ЗМІ прозвали холодний антициклон "Звір зі сходу" (the Beast from the East).

За інформацією Le Figaro, у 33 департаментах Франції оголосили оранжевий рівень попередження. У неділю в місті Валан від переохолодження помер бездомний чоловік.

Незвично морозна погода для південного французького курорту Ніцца 

Французькі синоптики попереджають, що сильні морози і снігопади триватимуть до четверга на більшості території країни. За їхніми даними, температура повітря буде на 8-10 градусів нижчі за ту, яка зазвичай буває в цю пору року.

Циклон приніс сильні морози і снігопади також до Італії, повідомляє ANSA. Найбільш низькі температури зафіксовані на півночі країни – в горах Венето цієї ночі температура опустилася до 23 градусів морозу.

Снігопад у Римі вперше за шість років (фото ANSA)

У Римі через снігопади влада оголосила про закриття шкіл і дитячих садків у понеділок. Крім того, через холодну погоду закриті для відвідування парки, вілли і кладовища. Спостерігаються збої в русі поїздів, на дорогах серйозні затори. Але аеропорт "Ф'юмічіно" повністю функціонує в нормальному режимі.

У Венеції в неділю була пошкоджена  одна з опор мосту Свободи, який зв’язує місто з материком, в результаті на деякий час було перекрито автомобільний рух в обидві сторони.

Раніше повідомлялося, що у багатьох регіонах Румунії, в тому числі в столиці країни Бухаресті, через сильні морози, снігопади і шквальний вітер обмежено рух на автошляхах, у містах закривають школи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: