Україна створює представництво Міністерства закордонних справ в Ужгороді

Середа, 7 лютого 2018, 12:20

Кабінет міністрів України ухвалив рішення щодо утворення представництва Міністерства закордонних справ в Ужгороді.

Відповідне розпорядження було оголошено на сьогоднішньому урядовому засіданні, передає УНІАН.

Рішення схвалено без обговорення.

До цього часу на постійній основі в Ужгороді перебувала група радників представництва МЗС України у Львові.

Віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе привітала рішення Кабміну про відновлення роботи представництва МЗС в Ужгороді.

"Рада, що уряд підтримав пропозицію МЗС і скоро представництво знову розпочне свою роботу. Нагадаю, представництво МЗС в Ужгороді було ліквідоване "далекоглядними діячами" у 2010 році - в рамках так званої бюджетної оптимізації видатків на забезпечення роботи міністерств і відомств", - написала вона на своїй сторінці у Facebook.

Віце-прем'єр зазначила, що представництво МЗС в регіоні, який межує з чотирма європейськими країнами, де є 18 пунктів пропуску, кілька дипломатичних установ іноземних країн, є просто життєвою необхідністю.

"Вірю в те, що такі дії уряду стануть добрим сигналом для всіх мешканців Закарпаття, незалежно від національності, і для наших європейських партнерів", - зазначила вона.

Зазначимо, що представництва Міністерства закордонних справ знаходяться у Львові та Одесі. Окрім того, консульські пункти є в Одеському морському торговельному порту та в міжнародному аеропорту Одеси.

Виконання консульських функцій представництва МЗС у Сімферополі тимчасово покладено на представництво МЗС в Одесі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: