РФ звинуватила депутатів Ізраїлю у перекрученні історії через законопроект про Голодомор

Середа, 7 лютого 2018, 13:55

Посольство Росії в Тель-Авіві звинуватило депутатів ізраїльського парламенту у перекрученні історії в зв’язку з підготовкою законопроекту про визнання Голодомору геноцидом українського народу.

Заяву російського посольства публікує агентство ТАСС.

"На жаль, наші колеги з Кнесету (зокрема, депутат Хасон) нещодавно підготували законопроект про український голодомор, який спотворює історію", - йдеться у заяві російського посольства.

"Ми наполегливо закликаємо всіх відповідних ізраїльських чиновників, включаючи Хасона, більш точно вивчити історичні факти", - додали дипломати.

У заяві російські дипломати називають голодомор гуманітарною катастрофою, яка виникла через сильну засуху і примусову колективізацію, та вразила Україну, Білорусь, Казахстан, Поволжя, Північний Кавказ, Західний Сибір і Південний Урал.

"Уявлення цих подій як навмисної політики знищення української нації суперечить історичним фактам і є цинічною спекуляцією на пам'яті мільйонів жертв через політичні мотиви", - заявили в посольстві РФ.

Депутат Кнесету Акрам Хасон підготував законопроект, що пропонує оголосити 6 грудня в Ізраїлі офіційним днем пам'яті жертв Голодомору – геноциду українського народу, пише Jerusalem Post.

У цей день з поваги до жертв прем’єр-міністр та міністр освіти повинні брати участь у офіційних церемоніях та освітніх заходах відповідної тематики.

Хасон взявся за підготовку законопроекту після недавнього візиту в Україну, підкреслюючи, що це спосіб виразити цінність людського життя та людської гідності.

"Я був здивований, тому що я не знав, наскільки сильним був голод. Він убив багатьох євреїв та інших людей. Це був навмисний голодомор, і ми повинні це визнати, бо ми - країна, що постала після геноциду", - сказав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.