Румунія оголосила російського дипломата персоною нон грата

Понеділок, 26 березня 2018, 17:08

Румунія прийняла рішення видворити одного російського дипломата у відповідь на отруєння колишнього шпигуна РФ Сергія Скрипаля і його доньки у Британії.

Про це йдеться у заяві  МЗС Румунії.

"У відповідності до Віденської конвенції про дипломатичні відносини МЗС поінформувало посольство РФ у Бухаресті, про те, що його дипломата оголошено персоною нон грата і він має залишити територію країни" - йдеться у заяві.

В МЗС Румунії наголосили, що рішення про висилку дипломата прийняте у якості продовження дискусії на саміті ЄС щодо нападу у Солсбері, відповідальність за який несе Росія.

Як відомо, 14 держав Європейського Cоюзу вирішили видворити російських дипломатів у відповідь на отруєння колишнього шпигуна Сергія Скрипаля і його доньки у Британії.

Адміністрація президента США Дональда Трампа винесла рішення про висилку 60 російських дипломатів та закриття останнього дипломатичного форпосту Москви на західному узбережжі країни.

Україна на знак солідарності з Британією і трансатлантичними союзниками та в координації з країнами ЄС видворяє 13 російських дипломатів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: