Грецька армія відкрила попереджувальний вогонь по турецькому вертольоту

Вівторок, 10 квітня 2018, 11:13

Турецький вертоліт пролетів на низькій висоті над східним грецьким островом Ро, на що грецькі війська відповіли попереджувальним вогнем запалювальними снарядами.

Про це повідомляє Еkathimerini.

Достеменно невідомо, чи саме військовий турецький вертоліт брав участь у інциденті. 

У неділю, 8 квітня, два турецькі винищувачі F-16 порушили повітряні кордони Греції і літали над островами Інуссес - групою невеликих островів у північно-східній частині Егейського моря.

Перебуваючи днями на військовій базі на Інуссесі, міністр оборони Греції Панос Камменос заявив, що сім тисяч військових збройних сил були переміщені на острови Егейського моря та в прикордонну зону на сході країни на тлі сплеску напруженості у відносинах з Туреччиною.

Нагадаємо, напруженість між Грецією з Туреччиною посилилася після того, як провідні турецькі політики знову поставили під сумнів суверенітет Греції в Егейському регіоні, де в останні місяці зросли порушення повітряного простору.

На початку березня грецькі солдати у несприятливих погодних умовах патрулювали кордон у лісистому районі поблизу річки Еврос. Вони випадково зайшли на турецьку територію, де їх одразу затримали турецькі військові. Пізніше суд арештував їх.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: