Ізраїль завдав удару по Сектору Газа у відповідь на вибух на кордоні

Неділя, 27 травня 2018, 12:39

Авіація Ізраїлю завдала удару по об'єктах угруповання "Ісламський джихад" у Секторі Газа у відповідь на перетин кордону і спробу завдати шкоди прикордонній інфраструктурі.

Про це передає Reuters.

Унаслідок танкових пострілів по спостережним пунктам загинуло двоє палестинців. Загиблим було 25 та 28 років. Поранення отримала ще одна людина. Інцидент стався на сході від міста Рафах в південній частині Сектора Газа. Танк стріляв у відповідь на вибух бомби, який було скоєно біля огорожі на кордоні з Сектором Газа. Внаслідок вибуху ніхто не постраждав. 

Армія оборони Ізраїлю також заявила, що завдала удару по бойовиках "ХАМАС", які контролюють Сектор Газа.

"Винищувачі Ізраїлю завдали удару по військвих цілях угруповання "ХАМАС". Атака була проведена у відповідь на перетин кордону і спробу завдати шкоди прикордонній інфраструктурі", – йдеться у заяві.

За даними ізраїльських військових, четверо порушників провели в Ізраїлі близько хвилини і повернулися на палестинську сторону кордону, коли на місце прориву висунувся армійський патруль.

Нагадаємо, у Єрусалимі 14 травня офіційно відкрили посольство США, яке за рішенням президента Сполучених Штатів було перенесене з Тель-Авіва. На адміністративному кордоні Сектора Газа почалися сутички через протести проти відкриття посольства США у Єрусалимі. У протестах брало участь до 40 тисяч людей.

За останніми даними, в ході сутичок загинули 113 палестинців, понад 1600 людей отримали поранення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: