Трамп натякнув, що заяви Трюдо коштуватимуть Канаді чимало грошей

Вівторок, 12 червня 2018, 12:50

Президент США Дональд Трамп знову розкритикував канадського прем’єра Джастіна Трюдо за його слова на прес-конференції після завершення саміту G7 в Канаді.

Виступаючи перед журналістами в Сінгапурі після своєї зустрічі з Кім Чен Ином, Трамп дорікнув Трюдо за його критику на адресу торговельної політики США.

Нагадаємо, після того, як Дональд Трамп залишив саміт "Великої сімки" в Канаді, Джастін Трюдо назвав несправедливими нові "металеві" мита Вашингтона.

"Я думаю, мабуть, Джастін не знав, що Air Force One має понад 20 телевізорів. Я дивився телевізор, коли він давав прес-конференцію, кажучи, що не дозволить, аби США зневажали їх", - зазначив Дональд Трамп.

Американський президент заявив, що "Канада має дуже велику перевагу над США".

"У нас дуже великий торговий дефіцит з Канадою. Вони не приймають нашу сільськогосподарську продукцію", - критикував Трамп торгову політику Канади. "Країни не можуть використовувати нас в торгівлі", - додав глава американської держави.

"Він думав, що я в літаку і я не дивлюся. Він отримав урок. Це буде коштувати чимало грошей народу Канади", - сказав Дональд Трамп.

Як відомо, саміт G7 у канадському Квебеку продемонстрував розбіжність учасників "сімки" з низки питань. Трамп залишив зібрання та відмовився підписувати комюніке саміту G7.

Представники Білого дому та особисто президент США Дональд Трамп зробили у неділю вкрай гострі заяви зі звинуваченнями на адресу канадського лідера Джастіна Трюдо, наприклад, що "у пеклі для нього буде спеціальне місце".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: