Каталонія проситиме прем'єра Іспанії погодитися на новий референдум про незалежність

Четвер, 28 червня 2018, 14:55

Глава Каталонії Кім Торра заявив, що його "перше прохання" до нового іспанського прем'єра Педро Санчеса буде стосуватися погодження референдуму про незалежність автономного регіону. Лідери зустрінуться в Мадриді 9 липня.

Про це пише Politico.

"Нарешті хтось сидить за нашим столом", - сказав Торра, додавши, що "право Каталонії на самовизначення" буде домінуючою темою їхніх обговорень. "Якщо ми не хочемо вирішувати це питання, то ці зустрічі не мають великого сенсу", - сказав він.

Санчес неодноразово говорив, що самовизначення - це не шлях для Каталонії, оскільки це тільки ще більше розділить регіон.

"Є один блок, який не є більшістю, який підтримує курс на незалежність", - сказав Санчес.

"Я думаю, що те, чого хоче більшість каталонського суспільства, - це відносини між його окремим регіоном і іншою частиною країни", - зазначив він.

Нагадаємо, 2 червня новий уряд Каталонії склав присягу, автоматично закінчивши семимісячний період прямого управління центрального уряду Іспанії у регіоні.

У своїй першій промові на посаді голови женералітету, Кім Торра заявив про наміри працювати на виконання волі виборців, які проголосували на референдумі за незалежну Каталонію у формі республіки.

Санчес заявив, що його уряд займе менш конфронтаційну позицію стосовно каталонських сепаратистів, залишаючись при цьому проти незалежності регіону.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: