Сирійська армія продовжує наступ на півдні країни, обстрілює місто Нава

Середа, 18 липня 2018, 12:29

Сирійська армія у вівторок ввечері розпочала інтенсивні повітряні удари по місту Нава в південній провінції Дер’а , надходить інформація про десятки жертв серед цивільного населення.

Про це повідомляє Reuters.

За свідченнями місцевих жителів, десятки ракет впали на густонаселене місто, яке знаходиться недалеко від провінції Кунейтра, що межує із окупованими Ізраїлем Голанськими висотами.

Місто Нава, в якому живе щонайменше 100 тисяч людей, є найбільшим міським центром, який залишився під контролем сирійських повстанців у провінції Дер’а.

Артилерійські та авіаудари почалися лише через кілька годин після того, як тисячі переміщених осіб, які мали притулок уздовж ізраїльської кордону, повернулися в місто, яке майже повністю оточила сирійська армія.

Вони повернулися після повідомлення про те, що повстанці досягли угоди з росіянами, яка б мала врятувати місто від обстрілів.

Наразі відомо, що в результаті бомбардування була виведена з ладу місцева лікарня, також повідомляється про десятки загиблих і поранених, але точних цифр поки немає.

Сирійська армія протягом останніх тижнів веде наступальну операцію, метою якої є захоплення частини південно-західної Сирії біля кордону з Ізраїлем, яка ще знаходиться в руках повстанців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: