Білорусь продовжила термін безвізу для іноземців до 30 днів

Середа, 25 липня 2018, 08:14

Президент Білорусі Александр Лукашенко підписав указ, згідно з яким термін безвізового перебування іноземців в Білорусі збільшений до 30 діб за умови в'їзду і виїзду через аеропорт Мінська.

Про це повідомляє Белсат.

Також був оновлений перелік держав, громадяни яких мають право скористатися безвізом: з нього виключені країни, з якими Білорусь раніше уклала двосторонні угоди про взаємне скасування віз.

Для безвізового в'їзду в Білорусь іноземцям необхідно при собі мати дійсний паспорт або ідентичний до нього документ, гроші (з розрахунку 50 базових величин або 1125 рублів на 30 днів), страховий поліс на суму не менше 10 тисяч євро.

Для громадян В'єтнаму, Гаїті, Гамбії, Індії, Лівану, Намібії і Самоа обов'язковою умовою є наявність в паспорті багаторазової шенгенської візи з відміткою про в'їзд на територію країн ЄС, а також авіаквитків з підтвердженням вильоту з Національного аеропорту Мінськ протягом 30 днів з дати в'їзду.

Безвіз не поширюється на осіб, які прибувають в Білорусь авіарейсами з Росії, а також планують вилетіти в Росію, оскільки на таких рейсах немає прикордонного контролю.

Під новий безвіз не підпадають і іноземці, які їдуть до Білорусі для працевлаштування, ведення комерційної діяльності та навчання, тривалість якого перевищує 30 діб.

З моменту введення п'ятиденного безвізового режиму для громадян 80-ти країн в лютому минулого року Білорусь відвідали понад 100 тисяч туристів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: