Проросійській опозиції Сербії не подобається, що Белград визнає Крим українським

Середа, 4 липня 2018, 16:53

Проросійська "Сербська радикальна партія" на чолі з Воїславом Шешелем розкритикувала президента Сербії Александра Вучича за його підтримку територіальної цілісності України.

У заяві партії ідеться, що слова президента Вучича про підтримку територіальної цілісності України "суперечать сербським національним інтересам".

"Сербська радикальна партія", а також переважна більшість сербського народу вважають Крим частиною Росії, так буде завжди і офіційна Сербія повинна прийняти це", - мовиться у заяві.

Сербські радикали наголосили, що інтеграція Сербії в Європейський Союз загрожує збереженню територіальної цілісності Сербії. На думку партії, переговори з ЄС щодо членства необхідно терміново припинити.

"Усестороннє співробітництво з Російською Федерацією є єдиним рішенням і порятунком для країни, тому заява президента республіки про підтримку територіальної цілісності України та Криму як невід'ємної частини цієї держави абсолютно неприйнятна, необґрунтована та суперечить сербським національним інтересам", - йдеться в заяві.

На прес-конференції за підсумками зустрічі з президентом України Петром Порошенком 3 липня Александр Вучич заявив, що Сербія підтримує територіальну цілісність України так, як Україна підтримує територіальну цілісність Сербії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: