Глава Єврокомісії розглядає пакт про вільну торгівлю з Африкою

Середа, 12 вересня 2018, 09:24

Європейський Союз міг би запропонувати угоду про вільну торгівлю з усіма країнами африканського континенту.

Про це заявив голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер, розповів чиновник ЄС, передає Reuters.

Серед різних пропозицій щодо дій ЄС, спрямованих на підтримку процвітання на найбіднішому континенті та найближчому сусіді Європи, президент Єврокомісії закликає до більш рівноправного партнерства та інвестицій, а не допомоги, оскільки європейці шукають шляхи припинення економічної розколу, що змушує африканців намагатися мігрувати на північ.

Хоча було зрозуміло, що такий пакт про вільну торгівлю буде наразі є питанням майбутнього, а Юнкер піде у відставку через рік, ЄС сподівається скористатись зусиллями Африки, спрямованими на створення зони вільної торгівлі на континенті для досягнення всеосяжної угоди про вільну торгівлю між Європою і Африкою. 

Раніше країни ЄС зобов'язалися внести 500 млн євро в цільовий фонд для Африки. Крім того, Рада ЄС ухвалила пропозицію Єврокомісії розмістити до 2020 року 10 тисяч прикордонників на зовнішніх кордонах Євросоюзу.

За словами Юнкера, прикордонники повинні діяти також в третіх країнах з їхнього дозволу. Умову згоди третіх країн необхідно дотримувати і в центрах біженців, створення яких передбачається в Північній Африці.

Міністр розвитку Німеччини закликав ЄС створити посаду єврокомісара з питань Африки для координації політики ЄС щодо континенту. Він вказав на швидке зростання населення, заявивши, що протягом наступних десяти років в Африці буде побудовано більше міст, ніж в Європі в минулому столітті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: