Влада Німеччини надала охорону отруєному антипутінському активісту через переслідування

Понеділок, 24 вересня 2018, 17:43
Німецька влада посилила охорону активіста антипутінської організації Pussy Riot, громадянина Канади Петра Вєрзілова, який із симптомами отруєння проходить лікування у берлінській клініці Charite.
Про це повідомляє "Эхо Москвы".
"У вихідні дві невідомі особи переслідували менеджера Вєрзілова. Востаннє їх помітили перед клінікою. З понеділка Вєрзілову і його близьким виділили спеціальних співробітникиів поліції для постійної охорони", - розповів засновник компанії "Cinema for peace" Яка Бізілж, який взяв на себе турботу про Вєрзілова.

Зазначається, що відділення реанімації, у якому лежить Вєрзілов, а також квартира в Берліні, де мешкають його родичі, тепер будуть перебувати під наглядом правоохоронців і спецслужб.

Активіст потрапив до лікарні ввечері 11 вересня у Москві. За словами його дівчини Вероніки Нікульшиної, у нього став пропадати зір, а також відібрало мову і здатність пересуватися. За словами близьких Вєрзілова, він отруївся чи був отруєний холінолітиками. 

Вєрзілова у суботу, 15 вересня, доставили до Берліна з Москви. Керівник Charite підтвердив, що активіста могли отруїти.

 

30-річний Вєрзілов уже прийшов до тями та не перебуває на апаратах штучної підтримки життєдіяльності. Він народився 1987 року в Москві. Навчався на філософському факультеті МГУ. 2005 року у віці 18 років отримав громадянство Канади шляхом натуралізації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: