Вибори у Баварії: союзники Меркель лідирують в опитуваннях, але втрачають більшість

П'ятниця, 12 жовтня 2018, 13:42

Рівень підтримки правлячого у Баварії Християнсько-соціального союзу (ХСС), сестринської партії Ангели Меркель,напередодні виборів до місцевого парламенту становить 34%, що на один відсоток менше, ніж тижнем раніше.

Про це свідчать результати опитування, оприлюднені програмою Politbarometer телеканалу ZDF ввечері у четвер, 11 жовтня, повідомляє Deutsche Welle.

На другому місці – Зелені. За них готові віддати голоси 19% опитаних (плюс один відсоток порівняно з попереднім опитуванням). Третє місце посідає Соціал-демократична партія Німеччини (СДПН) із 12% (рівень підтримки не змінився).

За "Вільних виборців" та "Альтернативу для Німеччини" (АдН) готові проголосувати по 10% виборців. Вільна демократична партія проходить до ландтагу із 5,5%, а Ліва партія має підтримку лише 4% виборців, і, за прогнозами, не проходить до земельного парламенту.

Голосування на виборах до баварського ландтагу відбудеться 14 жовтня.

На заключному мітингу ХСС ввечері 12 жовтня у Мюнхені не буде очільниці сестринського Християнсько-демократичного союзу (ХДС), канцлерки Ангели Меркель. Натомість, окрім прем'єр-міністра Баварії Маркуса Зьодера та міністра внутрішніх справ Німеччини, голови ХСС Горста Зеєгофера, на ньому буде присутній австрійський канцлер Себастіан Курц.

Майже одночасно відбудеться мітинг СДПН у Швайнфурті, на якому виступлять лідерка СДПН Андреа Налес та голова партії у Баварії Наташа Конен.

На виборах до баварського ландтагу в 2013 році ХСС здобула 47,7% голосів, СДПН - 20,6%, а Зелені - лише 8,6%.

ХСС незмінно керує в Баварії упродовж понад п'яти десятиліть, маючи при цьому абсолютну більшість в земельному парламенті. Останніми роками у ФРН спостерігається тенденція до зниження підтримки двох великих партій - блоку ХДС/ХСС та СДПН.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: