Кремль: РФ та Італія підпишуть ряд двосторонніх документів

П'ятниця, 19 жовтня 2018, 13:45

24 жовтня за підсумками переговорів у Москві президента РФ Владіміра Путіна з прем'єр-міністром Італії Джузеппе Конте, який відвідає Росію з офіційним візитом, передбачено підписання низки двосторонніх документів.

Про це повідомила прес-служба Кремля.

"Планується обговорити стан і перспективи розвитку російсько-італійського співробітництва в різних областях, обмінятися думками з актуальних міжнародних і регіональних проблем, зокрема ситуацію в Сирії та Лівії", - йдеться у повідомленні.

Глава МЗС Італії Енцо Моаверо Міланезі на спільній прес-конференції у Москві з російським колегою Сергєєм Лавровим 8 жовтня, говорячи про питання санкцій, заявив, що під час переговорів не йшлося про те, яку роль може зіграти Італія в контексті відносин між Росією і ЄС.

На черговому саміті ЄС, який відбудеться 13 грудня, лідери, як очікується, голосуватимуть за продовження економічних санкцій проти РФ на ще шість місяців.

Італія, за даними ЗМІ, може запропонувати надати дозвіл Європейському інвестиційному банку (ЄІБ) та Європейському банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) фінансувати малі та середні підприємства у Росії, як це було до введення санкцій у 2014 році.

Віце-прем’єр-міністр Італії Маттео Сальвіні заявив напередодні у Росії, що Італія не підтримає продовження економічних санкцій ЄС проти РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: