Єврокомісія подала на Польщу до суду через суперечливий закон про Верховний суд

Середа, 3 жовтня 2018, 15:12

Європейська комісія в середу направила до суду ЄС у Люксембурзі скаргу на Польщу через ухвалення суперечливого закону про Верховний суд.

Про це повідомляє "Польське радіо".

Про те, що такий позов буде надісланий, Єврокомісія повідомила у минулий понеділок. На погляд Єврокомісії, положення закону про Верховний суд, що відправляють частину суддів на пенсію, загрожують незалежності судової системи в Польщі.

Зі скаргою Єврокомісія подала також клопотання про пришвидшений розгляд справи і про так звані надзвичайні заходи. ЄК хоче, аби Суд ЄС наказав тимчасово зупинити виконання положень Закону про Верховний суд до завершення розгляду скарги та оголошення остаточного вироку.

Віце-президент Суду ЄС вирішить, чи підтримати звернення Єврокомісії. На його рішення можна очікувати протягом тижня. Якщо віце-президент Суду ЄС підтримає аргументи Комісії та погодиться застосувати тимчасові заходи, то зможе також пригрозити фінансовими штрафами за невиконання постанови.

Опісля буде організований процес у справі тимчасових заходів, під час якого Польща зможе представити свої інтереси та піддати сумніву доцільність клопотання, а Єврокомісія представити власні аргументи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: