Нідерланди: співробітники ГРУ РФ намагалися викрасти дані щодо слідства MH17

Четвер, 4 жовтня 2018, 14:27

Співробітники ГРУ РФ намагалися отримати дані міжнародного слідства у справі катастрофи малайзійського "Боїнга" на сході України.

Про це заявила міністр оборони Нідерландів Анк Бейлевелд, пише Associated Press.

"Ми знали, що російські розвідслужби були зацікавлені в цій розвідці та вжили відповідних заходів", - заявила міністр оборони.

Кібероперація була спрямована на адресу Генерального прокурора Малайзії та поліції Малайзії. Четвірка працювала під дипломатичними паспортами.

13 квітня з Нідерландів були вислані четверо офіцерів російської розвідки. Як зазначається, лептоп одного з росіян був прив’язаний до серверів у Бразилії та Малайзії. У той день голландська розвідка MIVD також запобігла їхній кібератаці проти ОЗХЗ.

МЗС Нідерландів викликало російського посла у зв’язку зі спробою кібератаки для пояснень того факту, що співробітник посольства зустрічав чотирьох росіян, висланих згодом за спробу кібератаки, в аеропорту Схіпхол.

Міністерство оборони Нідерландів оприлюднило імена і знімок висланих з країни співробітників ГРУ РФ.

24 травня міжнародна Спільна слідча група з розслідування катастрофи МН17 оголосила, що малайзійський "Боїнг" був збитий зенітно-ракетним комплексом "Бук" з 53-ї бригади ППО ЗС РФ, що базується в російському місті Курськ.

У результаті Австралія та Нідерланди сказали, що Росія несе відповідальність за збиття пасажирського літака. Москва відкидає причетність до катастрофи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: