Угорщина обіцяє без політики розглянути запит екс-прем’єра Македонії на притулок

Середа, 14 листопада 2018, 17:44

Угорська влада розглядатиме прохання про надання статусу біженця колишньому прем'єр-міністрові Македонії Ніколi Груєвські виключно в юридичній площині.

Про це заявив офіс прем'єр-міністрa Угорщини.

"З огляду на те, що він був прем'єр-міністром своєї країни протягом десяти років, з міркувань безпеки угорські влади дозволили пану Груєвські подати заявку на отримання притулку в Будапешті. Управління з питань імміграції та надання притулку надасть свою оцінку відповідно до угорського та міжнародного законодавства", - заявили у Віктора Орбана.

При цьому у повідомленні наголошується, що Будапешт не хоче втручатися у внутрішні справи македонців.

"Македонія є стратегічним партнером і важливим союзником Угорщини. Добре співробітництво між двома країнами є важливим наріжним каменем для розвитку балканського регіону та безпеки Європи. Уряд Македонії нині є партнером Угорщини в міждержавних відносинах, і тому ми ні в якому разі не хочемо втручатися у внутрішні справи суверенних країн, і ми розглядаємо заявку колишнього прем'єр-міністра Македонії про надання притулку виключно як правове питання", - зазначила прес-служба прем'єра.

Груєвські засудили до двох років тюрми через незаконну купівлю броньованого Mercedes за більш ніж 650 тисяч євро у 2012 році, коли він був прем'єр-міністром. Після цього він втік з Македонії. У Скоп'є закликали владу Угорщини видати екс-прем’єра.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: