Другий британський міністр йде у відставку через Brexit-угоду

Четвер, 15 листопада 2018, 12:20

В уряді Великої Британії – відставка другого міністра у зв’язку з незгодою із проектом угоди про Brexit.

Слідом за британським міністром з питань Brexit у четвер посаду залишає міністр праці та пенсій Естер Макві. Про своє рішення вона повідомила у Twitter.

"Цього ранку я проінформувала прем’єр-міністра про свою відставку з її кабінету", - повідомила Макві.

"Угода, яку ви представили вчора перед кабінетом міністрів, не поважає результати референдуму (про вихід Британії з ЄС – Ред.)", - пояснила міністр причину складання повноважень.

Раніше стало відомо про відставку ключового міністра з питань Brexit Домініка Рааба. Він заявив, що не може із чистою совістю підтримати умови, запропоновані угодою з ЄС.

Через незгоду з проектом угоди про Brexit про відставку у четвер повідомив також державний секретар британського міністерства у справах Північної Ірландії Шайлеш Вара.

Напередодні після п’ятигодинного закритого засідання кабінет міністрів Великої Британії дав згоду на затвердження угоди про Brexit, узгодженої з Брюсселем у вівторок на технічному рівні. Мей визнала, що угода містить окремі пункти, які можуть викликати дискусію у британському суспільстві. Зокрема - питання Північної Ірландії.

Це рішення відкрило дорогу для офіційного затвердження умов Brexit на рівні Європейського союзу на позачерговому саміті ЄС, який пройде 25 листопада.

У четвер, 15 листопада, Тереза Мей захищатиме проект угоди перед депутатами британського парламенту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: