Brexit: Меркель очікує вирішення "проблеми Гібралтару" до неділі

Середа, 21 листопада 2018, 11:22

Німеччина підтримає угоду про вихід Великої Британії з Європейського союзу та сподівається, що спірне питання Гібралтару буде вирішене до неділі.

Із такою заявою у середу, 21 листопада, виступила канцлер Німеччини Ангела Меркель, повідомляє Reuters.

"Ми знаємо, наскільки важкі дискусії тривають у Британії, але я можу сказати, що ми підтримуємо цю угоду про вихід", - сказала Меркель в середу в ході промови під час обговорення бюджету в німецькому парламенті.

"У нас все ще є заперечення з боку Іспанії. Я не можу сказати точно, як ми вирішимо цю проблему, але я сподіваюся, що вона буде вирішена до неділі", - зазначила канцлер Німеччини.

Прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес раніше заявив, що Мадрид проголосує проти проекту угоди про Brexit, якщо включений в угоду текст про Гібралтар не буде змінено.

Гібралтар, який розташований на південному узбережжі Іспанії та є британською територією з 1713 року, є одним з основних спірних моментів в англо-іспанських відносинах.

Іспанія минулого тижня привітала включення протоколу про Гібралтарі в проект угоди. Але в понеділок голова МЗС Іспанії заявив, що в документі є "певна плутанина" з цього питання. Мадрид прагне окремих переговорів щодо Гібралтару. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: