Британія: Facebook ще в 2014 році знав, що росіяни збирали дані користувачів

Вівторок, 27 листопада 2018, 19:49

Британський депутат у вівторок звинуватив Facebook у тому, що компанія ще у жовтні 2014 року знала про потенційно злочинну російську активність зі збору великої кількості даних користувачів.

Про це повідомляє агентство AFP.

Дем'єн Коллінс, який очолює розслідування британського парламенту щодо впливу фейкових новин і дезінформації, заявив, що має у розпорядженні електронний лист, у якому один із інженерів Facebook у жовтні 2014 року інформує компанію про підозрілий збір даних.

Працівник стверджував, що російські ІР-адреси мають доступ до "трьох мільярдів даних на день" у мережі.

Процитований лист був серед інших листів, вилучених у американської компанії програмного забезпечення Six4Three в рамках застосування спеціальної парламентської процедури, яка використовується вкрай рідко.

Минулого тижня американське видання The New York Times опублікувало розслідування, у якому стверджувалось, що Facebook замовляв критичні статті про своїх конкурентів у Силіконовій долині, щоб ввести в оману громадськість стосовно своїх знань про втручання РФ у вибори.

Раніше Facebook заперечував, що компанії було відомо про російську активність в соцмережі.

У березні навколо Facebook розгорівся скандал, коли стало відомо, що компанія Cambridge Analytica через свій додаток в соцмережі збирала дані користувачів.

Незаконно зібрані дані могли бути використані в ході виборчої кампанії в США в 2016 році і референдуму про вихід Великої Британії з Євросоюзу. Cambridge Analytica могла отримати дані загалом 87 млн ​​користувачів соцмережі.

У жовтні британське управління з питань інформації (ICO) наклало максимальни штраф на соціальну мережу Facebook у розмірі півмільйона фунтів стерлінгів (645 тисяч доларів) через скандал із Cambridge Analytica і незаконне використання даних користувачів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: