ЄС повинен відповісти санкціями на агресію РФ в Керченській протоці - Лінкявічюс

Понеділок, 10 грудня 2018, 09:38

Європейський союз повинен ухвалити санкції проти осіб, причетних до обстрілу українських кораблів поблизу Керченської протоки і захоплення моряків.

Про це заявив міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс перед засіданням Ради ЄС у закордонних справах у Брюсселі.

"Ми обговоримо ситуацію, і я сподіваюся, запровадимо санкції проти тих, хто був залучений до так званих виборів на Донбасі", - сказав Лінкявічюс.

Він також зазначив: заяви Росії про те, що нещодавні військові дії проти українських моряків були відповіддю на провокацію, не відповідають дійсності.

"Всі розвідувальні джерела кажуть протилежне (до позиції РФ, - ред.). Це – порушення міжнародного законодавства и воно не може залишатися без наслідків. Я не кажу, що рішення буде вже сьогодні, але пов’язані із цим інцидентом санкції мають бути на порядку денному. В першу чергу, я кажу про санкції проти людей, прямо причетних до цього інциденту", - додав він.

Нагадаємо, Литва запровадила національні санкції проти 20 осіб, причетних до нападу на українських моряків в районі Керченської протоки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: