Порошенко відбув до Брюсселя, просить ЄС розглянути "азовський" пакет санкцій

Середа, 12 грудня 2018, 18:54

Президент Петро Порошенко відбув з робочим візитом до Брюсселя.

Про це повідомляє прес-служба голови держави.

"12-13 грудня президент України Петро Порошенко здійснить робочий візит до Брюсселя в рамках засідання Європейської Ради. Голова держави проведе низку зустрічей з керівництвом ЄС та НАТО, а також лідерами держав-членів ЄС з метою забезпечення єдності ЄС у питанні реагування на акт агресії Росії проти України в Азовському морі та Керченській протоці, а також продовження економічних та секторальних санкцій ЄС у зв’язку з російською агресією на Донбасі, - йдеться у повідомленні.

Очікується, що президент України зустрінеться з президентом Європейської Ради Дональдом Туском та керівництвом Європейської Комісії, генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель та іншими європейськими лідерами.

"Зараз я вже твердо налаштований на те, що у нас є більш ніж переконливий аргумент для того, щоб санкції були продовжені. Ми маємо переконати, щоб був розглянутий і взятий до уваги і Азовський пакет", - підкреслив Порошенко.

Як відомо, у Євросоюзі відсутній консенсус щодо запровадження нових санкцій проти Росії через її дії в Азовському морі.

Очікується, що на зустрічі ухвалять політичне рішення про продовження існуючих економічних санкцій проти РФ ще на півроку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: