У НАТО назвали головними викликами Росію і тероризм

Середа, 16 січня 2019, 20:38

Керівники генеральних штабів держав-членів НАТО вважають Росію та терористичні організації двома головними викликами для Альянсу у світі.

Про це вони заявили після спільного засідання у Брюсселі, повідомляє Deutsche Welle.

"Начальники генеральних штабів погодилися, що Росія та міжнародні терористичні угруповання - два головних виклики", - заявив глава Військового комітету НАТО Стюарт Піч за підсумками дводенного засідання.

За словами Піча, Альянс і далі моніторитиме характер військової діяльності РФ, але водночас вважає за важливе підтримувати канали комунікації між військовими Альянсу та Росії.

На засіданні Військового комітету, до якого входять начальники генштабів усіх 29-ти країн НАТО, обговорили і військову співпрацю з Україною. "Висловили занепокоєння діями Росії у Чорному морі, особливо довкола Азовського моря та Керченської протоки", - додав Піч.

Він відмовився назвати деталі військових заходів у відповідь на ескалацію в Азовському морі та Керченській протоці. "НАТО продовжує діяти у регіоні Чорного моря та довкола нього. НАТО продовжує співпрацювати зі своїм партнером Україною", - сказав Піч.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: