Болгарія розслідує зв'язок між отруєннями в Солсбері і Софії

Понеділок, 11 лютого 2019, 15:20

Болгарія розслідує можливий зв'язок між отруєнням колишнього російського шпигуна Сергєя Скрипаля в Солсбері у 2018 році і отруєнням торговця зброєю в Софії у 2015 році.

Генпрокурор Болгарії Сотір Цацаров заявив в понеділок, що Сергій Федотов, підозрюваний у замаху на Скрипаля, тричі відвідував Болгарію в 2015 році, інформує Reuters.

Зокрема, Федотов був у Болгарії в квітні, коли був отруєний місцевий торговець зброєю Еміліан Гебра.

У жовтні минулого року російський новинний сайт "Фонтанка" назвав Федотова, якого вважають співробітником ГРУ, третім підозрюваним у справі Скрипалів.

За словами Цацарова, прокурори зібрали значні дані про поїздки Федотова в Болгарію в рамках розслідування отруєння Гебри, яке поновили в жовтні.

"Ми встановлюємо всі моменти, коли він був на території Болгарії: готелі, які він використовував, транспортні засоби, контакти з болгарськими громадянами", - сказав Цацаров.

Цацаров не дав подальших подробиць про те, чому він вважає Федотова підозрюваним. Він сказав, що фінська лабораторія не змогла ідентифікувати отруту, яку використали для отруєння Гебри (він, як і Скрипалі, вижив). Лабораторія також не знайшла у його сечі речовин, заборонених Конвенцією про хімічну зброю.

Минулого тижня Кремль поставив під сумнів достовірність повідомлень, які пов'язують інциденти в Британії та Болгарії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: