Керівник Пентагону передав НАТО "сигнал" від Трампа

Четвер, 14 лютого 2019, 15:15

Президент США Дональд Трамп закликає НАТО продовжувати збільшення оборонних витрат і підтверджує свою прихильність Альянсу.

Про це заявив виконувач обов'язків міністра оборони США Патрик Шенахен за підсумками дводенної зустрічі міністрів оборони країн-членів у Брюсселі, передає кореспондент "Європейської правди".

"Те, що я чую від президента Трампа - нам потрібно колективно робити більше, і це сигнал для НАТО. Я не думаю, що можуть бути ухилення, ми повинні робити це разом. Труднощі, які стоять перед нами, полягають у підвищенні згуртованості громадськості щодо загрози. Я говорю про Росію, про Китай, про ситуацію, яка розвивається з інфраструктурою, кібербезпекою, космосом", - зазначив він.

Міністерську зустріч Шенахен назвав "сімейною" і нагадав слова президента США Дональда Трампа про "підтримку НАТО на 100%".

"Говорячи про президента Трампа, він усвідомлює потребу відповідати на ці загрози. Він усвідомлює, що нам потрібно робити більше", - зазначив Шенахен.

Він також привітав намір європейських країн-членів та Канади збільшити оборонні витрати до $100 млрд до кінця 2019 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: