Держдеп: Вашингтон підтримує заяву посла США про Холодницького

Четвер, 7 березня 2019, 13:07

Заступник державного секретаря США з політичних питань Девід Хейл підтримав заяву посла США в Україні Марі Йованович про необхідність замінити керівника Спеціальної антикорупційної прокуратури Назара Холодницького.

Про це він розповів у четвер на прес-конференції в Києві за результатами свого візиту, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми хочемо того ж, що і український народ, оскільки це було висловлено під час Революції гідності. Український народ тоді заявив - і я думаю і зараз це актуально - що вони хочуть мати вибір на користь відкритості, підзвітності та сучасного ефективного управління.

Дуже важливо, щоб інституції в Україні очолювалися людьми, які віддані цим принципам. Особливо ті, які і були створені для того, щоб стежити за тим, щоб ці принципи дотримувалися", - сказав Хейл, відповідаючи на питання про можливе втручання США в справи України в заяві посла США в Україні Марі Йованович.

Заступник держсекретаря США підкреслив, що Вашингтон підтримує заяву посла Йованович щодо потреби замінити Холодницького.

Нагадаємо, Йованович заявила, що "задля цілісності антикорупційних інституцій має бути замінений Спеціальний антикорупційний прокурор".

" Тому, хто був спійманий за наданням консультацій підозрюваним, як уникнути відповідальності по обвинуваченням у корупції, не можна довірити вести ці самі справи", - сказала вона.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: