Іспанія: лідер правих хоче побудувати стіну, щоб зупинити потік мігрантів до ЄС

Середа, 24 квітня 2019, 11:25

Лідер іспанської ультраправої партії Vox Сантьяго Абаскаль йде стопами американського лідера Дональда Трампа, вимагаючи побудувати стіну на кордоні, щоб зупинити потік іммігрантів.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Local.

Абаскаль вважає, що не тільки "нездоланні стіни" слід звести на кордонах північноафриканських анклавів Іспанії, він закликає зупинити "хвилю нелегальних іммігрантів", і заплатити за це має Марокко.

Політик стверджує, що оскільки Марокко "посилає хвилі іммігрантів через кордон", то Рабат повинен платити за вартість стін на кордонах Сеути і Мелільї - двох анклавів Іспанії на північноафриканському узбережжі.

Він також стверджує, що слід направляти армію на патрулювання кордонів, поки там не будуть зведені стіни.

Зелений наступ: як позачергові вибори змінять іспанську політику

Абаскаль також хоче запровадити нові заходи для запобігання допомозі постраждалим мігрантам і порятунку їх на морі з боку неурядових організацій.

Він хоче зупинити "ті НУО, які співпрацюють з мафією" і причетні до "торгівлі людьми".

"Велика стіна, яку ми повинні побудувати, є психологічною і складається з інформування іммігрантів про те, що ті, хто в'їжджає нелегально в Європу, ніколи не зможуть регулювати своє становище і не матимуть права залишатися, а також не матимуть соціального забезпечення", - наполягає Абаскаль.

Націоналістична партія Vox може стати першою крайньою правою силою, яка увійде в іспанський парламент з 1978 року, через 40 років після падіння диктатури.

28 квітня в Іспанії пройдуть дострокові парламентські вибори. Згідно з опитуваннями, Vox, ймовірно, посяде четверте місце і може розраховувати на 30-32 мандата з 11,4% голосів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: