МЗС Польщі викликало посла Ізраїлю після нападу на свого посла

Середа, 15 травня 2019, 14:49

Міністерство закордонних справ Польщі викликало посла Ізраїлю в країні Анну Азарі через інцидент із нападом на польського посла в Тель-Авіві.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Польське радіо".

За словами речниці МЗС Польщі Еви Сувари, посол в Ізраїлі Марек Маґєровський не постраждав під час інциденту, а ізраїльська влада негайно вжила заходів, щоб затримати нападника.

В Ізраїлі стався напад на посла Польщі

Речниця МЗС Польщі закликала владу Ізраїлю забезпечити належний та ефективний захист польських дипломатів. Вона підкреслила, що польське зовнішньополітичне відомство сподівається на відповідні кроки для покарання винних в інциденті.

Сувара поінформувала, що МЗС Польщі викликало посла Ізраїлю Анну Азарі. Вона додала, що польська сторона цінує ефективну роботу ізраїльської поліції відразу після інциденту.

Польща скасувала візит делегації Ізраїлю на чолі з міністром

Нагадаємо, 14 травня невідомий накинувся на посла Польщі в Ізраїлі Марека Маґеровського. Це сталося біля польського посольства в Тель-Авіві.

Маґеровський стояв біля посольства, коли чоловік почав фізично і словесно нападати на нього. Посол каже, що зі слів нападника зрозумів лише "польський, польський". Польське посольство негайно подало скаргу до ізраїльської поліції.

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький назвав напад "расистським" та "ксенофобським".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: