Італія виступила проти військової операції у Венесуелі

Четвер, 2 травня 2019, 15:14

Міністр закордонних справ Енцо Моаверо Міланесі заявив у четвер, що Італія виступає проти застосування сили для подолання кризи у Венесуелі. 

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на італійське агентство ANSA.

"Ми ніколи не розглядаємо військові опції як варіанти. Наша Конституція чітка: Італія відкидає війну як засіб вирішення міжнародних суперечок", - сказав міністр.

"Я повністю згоден з тим, що сказано в Конституції", - додав він.

Американське керівництво раніше попереджало, що готове до проведення військової операції для розв'язання кризи у Венесуелі.

Наприкінці січня 2019 року голова Національної асамблеї Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим виконувачем обов'язків президента країни. Це сталося після того, як Ніколас Мадуро заступив на посаду глави держави на другий термін внаслідок президентських виборів, які бойкотувала опозиція та не визнали багато держав.

США закликали брати приклад з Мальти і заважати РФ в допомозі Мадуро

США, Канада, Австралія, більшість країн ЄС, Латинської Америки й Організації американських держав визнали Гуайдо легітимним президентом Венесуели.

На підтримку Мадуро виступають такі держави, як Росія, Китай та Туреччина. Італія також не підтримала визнання Гуайдо.

2 травня Гуайдо заявив, що за останні 2 дні під час протестів загинули 2 людей.

Лідер опозиції оголосив, що 2 травня у країні почнеться загальний страйк, в якому візьмуть участь усі верстви населення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: