Меркель поговорила з Зеленським про Мінськ і нормандський формат

П'ятниця, 24 травня 2019, 12:21

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель у п'ятницю провела телефонну розмову з президентом України Володимиром Зеленським, під час якої обоє підтвердили необхідність повної реалізації Мінських угод.

Як повідомляє "Європейська правда", про це повідомив офіційний представник уряду ФРН Штеффен Зайберт. Його коментар з приводу розмови опублікований на сайті німецького уряду.

В уряді Німеччини прокоментували можливість зустрічі Меркель і Зеленського

Основними темами обговорення були двостороннє співробітництво між Німеччиною та Україною, а також внутрішні події в Україні, включаючи ситуацію на сході України, повідомив Зайберт.

"Обидві сторони наголосили на необхідності повної реалізації Мінських домовленостей і зацікавленості в продовженні тісної співпраці у "нормандському форматі". Вони домовилися з цього та з інших питань підтримувати тісний робочий контакт", - йдеться у заяві Зайберта.

В адміністрації президента України пізніше підтвердили, що Меркель та Зеленський окрему увагу приділили розвитку ситуації на тимчасово окупованих територіях Донбасу. Також в АП анонсували телефонну розмову з президентом Франції Макроном.

Нагадаємо, раніше новопризначений заступник глави адміністрації президента Вадим Пристайко повідомив, що президент працює над тим, щоб активізувати переговорний процес щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.