Місія НАТО відреагувала на загострення ситуації між Косовом і Сербією

Вівторок, 28 травня 2019, 13:17

Міжнародні сили з підтримки миру в Косові (KFOR) заявляють, що на півночі регіону немає жодних військових сил, а проходить тільки поліцейська операція.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться у заяві на сайті KFOR.

"Що стосується нинішньої ситуації, KFOR повідомляє, що поліція Косова проводить поліцейську операцію на всій території Косова після ордерів на арешт, виданих Приштинським судом у зв'язку з розслідуванням корупції", - йдеться в заяві.

KFOR також підтверджує, що це тільки поліцейська операція, і жодні сили безпеки Косова або будь-які інші військові сили не були розгорнуті на півночі Косова.

"Зважаючи на політичну делікатність моменту, командувач KFOR пропонує всім сторонам вирішувати суперечки мирно і відповідально, без застосування сили або насильства. Люди повинні зберігати спокій, їм нема чого боятися. KFOR продовжує стежити за ситуацією і готовий втрутитися для забезпечення безпеки всіх громад відповідно до свого мандату, наданого резолюцією 1244 Ради Безпеки ООН", - йдеться в повідомленні.

Сербія привела війська у повну боєготовність після арештів у Косові

Як повідомлялося, Сербія наказала своїм військам зберігати повну бойову готовність після повідомлень про те, що косовська поліція увійшла в населені сербами райони колишньої сербської провінції. Белград вважає, що дії косовської поліції спрямовані на залякування та вигнання сербів з Косова.

Президент Косова Хашим Тачі заявив, що акція поліції спрямована на боротьбу з організованою злочинністю, і закликав етнічних сербів зберігати спокій і сприяти правоохоронцям.

Поліція Косова повідомила про затримання 23 осіб за підозрою в організованій злочинності і корупції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: