РФ звинувачує Туреччину в русофобії через акції до річниці депортації кримських татар

Середа, 5 червня 2019, 19:24

МЗС РФ заявляє, що Туреччина вдалася до "антиросійської кампанії" в рамках відзначення 75-річчя депортації кримських татар і 150-ї річниці завершення Кавказької війни.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на пресслужбу відомства.

"З жалем відзначаємо, що більшість цих заходів, зокрема тих, що проводилися за безпосередньої підтримки турецької центральної і муніципальної влади, носили політизований і відверто антиросійський характер", - заявила речниця МЗС Марія Захарова.

МЗС: угода про ЗВТ з Туреччиною готова на 99%

"Очевидно, що це не сприяє вирішенню завдання подальшого розвитку відносин багатопланового партнерства, поставленого главами держав Росії і Туреччини і зафіксованого у відповідних двосторонніх документах. Абсолютно не співвідносяться потурання антиросійській кампанії з боку офіційної Анкари з її власним підходом до інших історичних подій", - зазначила Захарова.

"Колегам з дипломатичних місій США та України в Туреччині, які "відзначилися" в соціальних мережах відповідними заявами, рекомендуємо зосередитися на вивченні історії їх власних держав, в якій можна знайти чимало цікавих і повчальних епізодів", - додала вона.

Нагадаємо, Сейм Латвії визнав депортацію кримських татар геноцидом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: