"Зелені" Європарламенту не будуть голосувати за кандидатуру нової президентки Єврокомісії

Четвер, 11 липня 2019, 12:45

Депутати Європарламенту, які входять до групи "Зелені", будуть голосувати проти кандидатури Урсули фон дер Ляєн на пост президента Єврокомісії наступного тижня.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться в заяві на сайті групи.

"Заяви Урсули фон дер Ляєн розчарували. Ми не почули жодної конкретної пропозиції щодо верховенства закону або клімату. Ми були обрані з мандатом на зміни, і ми не бачимо, як зміни будуть можливі з цим кандидатом", - сказала співголова групи Ска Келлер, яка була кандидатом на пост президента Європарламенту.

Фон дер Ляєн цього тижня зустрічалася з усіма групами Європарламенту, щоб отримати підтримку депутатів.

"Зелені" заявили, що зустріч не змогла розвіяти побоювання, що фон дер Ляєн не сильно віддана діям щодо запобігання зміни клімату.

Президент Європарламенту оптимістичний щодо голосування за главу Єврокомісії

"Всього через кілька тижнів після кліматичних виборів вона ігнорує кліматичну надзвичайну ситуацію і навіть хоче прагнути до досягнення більш низьких кліматичних цілей, ніж це було раніше узгоджено Європейським парламентом", - сказав бельгійський депутат Європарламенту Філіп Ламбертс.

"Зелені" є четвертою за величиною групою в Європарламенті з 74 депутатами. Для обрання Фон дер Ляєн необхідно отримати підтримку щонайменше 376 євродепутатів із 751.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: